Кои са най-желаните социални придобивки?

Как да създадете желано работно място?

Съвременното работно място е постоянно развиващ се пейзаж и работодателите постоянно търсят нови и иновативни начини за привличане и задържане на най-добрите таланти. Един от начините, по които работодателите могат да направят това, е като предлагат желани социални придобивки на своите служители. Социалните придобивки са вид нефинансова компенсация, която работодателите могат да предложат на служителите си. Те могат да варират от обикновени екстри, свързани с начина на живот, до по-всеобхватни здравни и уелнес програми.

Гъвкаво работно време и работа от разстояние

Що се отнася до най-желаните социални придобивки, някои от най-популярните са гъвкаво работно време, работа от разстояние и родителски или семеен отпуск. Гъвкавото работно време позволява на служителите да работят, когато са най-продуктивни. А дистанционната работа им дава възможност да работят от всяка точка на света. Чрез родителският или семейният отпуск служителите могат да отделят необходимото време, за да се грижат за своите деца или други членове на семейството.

Социални събития и карта за фитнес зала

Работното място може да се направи по-приятно и чрез предлагане на привилегии, като например безплатна храна, членство във фитнес зала или дори социални събития. Безплатното хранене е прост и рентабилен начин да покажете на служителите, че работодателят цени тяхното време, а членството във фитнес зала може да помогне на служителите да поддържат физическото и психическото си здраве. Социалните събития също могат да бъдат полезни. Тъй като спомагат за изграждането на взаимоотношения между колегите и могат да осигурят така необходимата почивка от ежедневната работа.

И накрая, предлагането на всеобхватни програми за здраве и уелнес може да допринесе много за подобряване на благосъстоянието на служителите. Тези програми включват всичко – от подкрепа за психичното здраве до достъп до здравна застраховка и посещения при лекар. Работодателите могат също така да осигурят достъп до курсове по медитация или осъзнатост или дори до услуги за финансово консултиране.

Всички тези предимства могат да помогнат на работодателите да създадат по-желано работно място. Могат да бъдат отличен начин за привличане и задържане на най-добрите таланти. Като предлагат желани социални придобивки, работодателите гарантират, че служителите им са възможно най-продуктивни и щастливи, като спомагат за създаването на положителна работна среда.

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.