Професия актьор

Какво всъщност е да бъдеш актьор?

Актьор е човек, който играе рокля в актьорска продукция. Някой който работи в киното, телевизията, театъра или радиото или иначе казано – професия актьор.

Това е една от най-старите професии в света, датираща от Древна Гърция. Много от великите произведения на литературата и драмата са написани с намерението да бъдат изпълнени от актьори. Големите трагици на Гърция, като Софокъл и Еврипид, са написали своите пиеси, за да бъдат изпълнявани от актьори.

За първи път може да се говори за актьорство през 534 г. пр. н. е. Тогава древногръцкият изпълнител Теспис се качва на сцената на Театъра на Дионисий и изговаря думи на герой.

Интересен факт е, че професията на актьора в Древен Рим е била свързвана с бог Меркурий, бог на търговията и крадците. Това е било така, защото е била възприемана, че се изпълнява от нечестни и ненадеждни хора.

Днес актьорството е уважавана и желана професия.

Какво всъщност е да бъдеш с професия актьор?

Да бъдеш актьор е една от най-вълнуващите и възнаграждаващи кариери, които някой може да има. Това е шанс да влезете в обувките на някой друг и да станете герой, който е напълно различен от Вас. Това е шанс да разкажете история, която трябва да бъде разказана, да забавлявате и да се свържете с публиката,

Има много различни неща, които включва това да си актьор. Не става въпрос само за запомняне на реплики, а да създадеш правдоподобен герой. Става въпрос за присъствие в момента, да бъдеш уязвим и открит.

Необходими са години обучение и практика, за да усъвършенствате знанията си и да станете добър актьор. Но всичко си струва, когато най-накрая постигнете големия пробив, за който мечтаете. Да се качите на мечтаната сцена и да застанете пред камера.

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.