Как да търсите работа без да имате опит?

"Нямам опит, а искам да работя" Ето някои съвети.

Когато търсите работа без да имате опит е важно да имате предвид, че липсата му не е пречка, а възможност. Ние от INFILMIT ще ви предоставим няколко съвета, които ще са Ви от помощ.

Започнете със стаж

Стажовете се чудесен начин да придобиете опит в желаната област и често могат да доведат до позиции на пълен работен ден.

Ако имате подходящ опит като доброволец или дори само подходяща курсова работа, не забравяйте да ги посочите в автобиографията си. Дори това да не сте получили заплащане за опита, той е ключът към това да се откроите от останалите кандидати.

Използвайте социалните мрежи и платформи

Използвайте Вашите акаунти в социалните мрежи, за да получите информация. Чрез тях имате възможност да разговаряте с хора, които вече упражняват желаната професия.

Не забравяйте и онлайн платформите – INFILMIT дава възможност да се запознаете обстойно с работодателите, техните критерии, политика и история на бизнеса. Само с един клик сте на крачка от избраната работна длъжност. Бързо и лесно.

Посещавайте трудови борси и срещи с работодатели

Организираните срещи с работодатели от различни сектори е чудесен начин да изберете вашето бъдещо работно място. По време на дискусиите ще научите повече за длъжността, изискванията и ще си “дадете сметка” дали това е вашето “нещо”

Бъдете креативни

Ако имате проблеми с намирането на обяви за работа, които са подходящи за уменията Ви, опитайте да мислите извън кутията. Помислете да кандидатствате за работя, която е малко извън желаната от Вас област. Или пък потърсете позиции, които имат по-гъвкави изисквания.

Търсенето на работа може да бъде обезсърчително, особено ако сте без опит. Въпреки това, след като подчертаете всеки опит, който имате, комуникирате и обменяте информация, и бъдете креативни в търсенето на работа, ще увеличите шансовете си.

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.