Защо най-често сменяме една работа?

Направете своята регистрация в INFILMIT и намерете мечтаното работно място.

Има хора, които посвещават кариерата си на една компания. Но това е все по-рядко срещано, тъй като пазара на труда се променя все по-драстично. Търсят се нови умения и критериите за комплекс от умения е различен. В днешната статия ще опишем няколко причини, поради които най-често сменяме една работа.

По-добри финансови условия

Изследвания сочат, че служителите, които се застояват повече от 2 години в една компания, получават до 50% по-ниска заплата. Т. е. фирмите не повишават своите кадри с по-висока заплата или бонус.

Хората, които сменят работното си място по-често се учат по-бързо и постигат високи резултати, именно поради причината, че оставайки за по-кратко време, влагат всичко от себе си за компанията.

Каквото и да си говорим – става въпрос за пари. Всички работим за тях. По-високата заплата е предпоставка служителят да поеме повече ангажименти и да направи компромиси, с които при други условия не би се съгласил. Но високата заплата винаги трябва да е съпроводена с поне още един аргумент. Тя никога не бива да е единствена причина, ако търсеният резултат е удовлетворение.

Компания с гъвкаво работно време

До голяма степен сферата на действие определя и работното време. Например професии като лекар, работник в производството, счетоводител. За тях не е ефективно въвеждането на гъвкаво работно време. А също важен фактор е и продуктивността на човек – едни са такива сутрин, а други вечер.

Гъвкавото работно време е основна причина, поради която хората най-често сменят заеманата длъжност. То не задължава служителя да е постоянно на работно място, а да е изработил 40 часа седмично. Предимства на този тип управление е, че служителите разполагат с времето си – позволява баланс между личния и професионалния свят, предпазва от претоварване и възползване от условия за максимална концентрация. Служителят има възможност да повишава квалификацията си, да упражнява хобито си. А това от своя страна води до максимално ползотворен процес на работа.

Започване на собствен бизнес

Преди да се пристъпи към тази крачка трябва да се даде отговор на едни от основните въпрос: “Притежавам ли качества за предприемач?”, “Добър ли съм в справянето с трудности” и “Реални ли са доводите за реализиране на идеята?”. С взимането на това решение, трябва да е ясно, че това не означава “по-малко работа”, а моделиране на работата “по твой начин”.

Една от най-сигурните ситуации, които се приемат за даденост е получаване на заплата от работодателя. Друга такава е – трудността при решаване на определен казус. Винаги може да се потърси съвет за решаването от мениджър или колега. В частния бизнес има отсъствие на този елемент. Всички нововъзникнали въпроси чакат отговор от теб.

Ние от INFILMIT създадохме платформа, в която по най-лесен начин може да представиш себе си, и да опишеш позицията, за която мечтаеш. Създай своя профил и намери желаната работа.

Източници: forbesbulgaria.com

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.