Как да се държим на интервю за работа ?

Правила и препоръки

В тази статия поставяме въпроса, който вълнува най-много всеки кандидат за нова работна позиция. Как да впечатлим интервюиращия?, “Кое ще гарантира спечелването на желаната работа? Всяка среща протича различно и понякога възникват ситуации и обстоятелства, които няма да как да бъдат предвидени. Но има правила на поведение и препоръки, които биха помогнали Вашето интервю за работа да премине успешно.

Не закъснявайте

Предварително уточнете часа си на тръгване, за да сте навреме на уреченото място. Не забравяйте, че може да попаднете в задръстване, да търсите място за паркиране, а дори и да се загубите.

Ще направите добро впечатление ако пристигнете от 5 до 10 минути по-рано от уговорения час. Това ще покаже, че цените собственото си и времето на интервюиращия.

Ако все пак закъснявате – обадете се и посочете очаквано време за пристигане.

Бъдете спокойни и усмихнати

Направете добро първо впечатление.

Обърнете внимание на поведението си още от влизането в сградата. Бъдете любезни с хората, които срещате. Не се знае дали някой от тях не е Вашият бъдещ, евентуален работодател. За да изглеждате уверени, изправете стойката на тялото.

Езикът на тялото играе съществена роля за доброто впечатление. Не кръстосвайте крака, не крийте ръцете си под масата, не ръкомахайте прекалено много и не заемайте прекалено отпусната поза. Това вместо да подскаже увереност, съществува възможност да се изтълкува като неуважение към събеседника Ви.

Поддържайте добър зрителен контакт и се усмихвайте.

Обърнете внимание на облеклото

Чисто, семпло, с вкус – независимо за каква позиция кандидатствате, ако спазите тези три указания, ще оставите добро впечатление.

Ако кандидатствате за работна позиция в бизнес среда, заложете на пола/панталон, риза и сако в неутрални цветове. Ако средата е не толкова формална – имате по-голяма свобода.

Един съвет за дамите : заложете на лек, ежедневен грим, дискретни бижута и не натрапчив парфюм.

При приключване на интервю за работа е препоръчително да изкажете благодарност за отделеното време. Ако спазите горепосочените препоръки, Вие със сигурност сте оставили добро впечатление.

Източници : forjobhunters.com

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.