Как да създам впечатляващо CV ?

Презентирай себе си по най-добрия начин чрез INFILMIT.

Когато кандидатстваме за работна позиция, нашето CV е първата среща с потенциалния ни работодател. За това е препоръчително да се интересуваме по темата: “как по-точно да създам впечатляващо CV?” В следващите редове ще изброим някои от основните и задължителните елементи.

CV-то е ключът към покана за интервю

Чрез CV-то ти рекламираш и презентираш себе си. Ако си представим, че на бюрото на работодателя има 100 автобиографии, то твоята трябва да показва с какво ти си ценен и важен за позицията, по която кандидатстваш. Опиши себе си и твоите възможности изчерпателно, точно и ясно. Ако притежаваш дълги години опит, необходимо е да създадеш cv, в което да концентрираш професионалния опит, според целта, която искаш да постигнеш.

Език на CV-то

Когато кандидатстваш за позиция в България, разбира се, езикът на писане ще бъде български. Но е изключително важно, при кандидатура за чуждестранен работодател, да бъде на разбираем за него език.

За всяко ново кандидатстване – ново CV

Това е необходимо, защото изискванията na всеки работодател са различни. И за да пожъне успех кандидатурата тя трябва да е съобразена с тях. Тук трябва да се отбележи, че големият брои изпратени CV-та, не означава непременно успех. Нашата препоръка е да огледате, да редактирате и да изпратите впечатляващо CV. Наблегнete на индивидуалността и професионалните умения, които притежаваte. Помислете кои от качествата и уменията са интересни, атрактивни и търсени, в зависимост от това коj ще ги чете.

Използвай най-търсените думи от работодател

Списък с думи, които всеки работодател търси в едно CV:

  • координирам
  • оптимизирам
  • управлявам
  • разширявам
  • изграждам
  • оценявам
  • подобрявам

Ако ти предстои кандидатстване за желаната от теб работна позиция, огледай своето CV и проследи гореизброените препоръки. Те биха помогнали за правилната структура и подбор на информация.

В следващата статия ще имате възможност да прочетете още от изискванията и да обогатите автобиографията си. Ще изброим още необходими стъпки към: “Как да създам перфектното CV?

Източници: novavizia.com

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.