Съвети за успешно CV

Добре написаното и оформено CV Ви доближава до мечтаната работа.

Едно от предимствата, за да получите желаната работна позиция, е добре написано и оформено CV. В следващите редове ще опишем някои основни съвети за успешно CV.

Детайлно проучване на компанията, за която кандидатстваш


Предварителното проучване на конкретния работодател ще Ви даде насоки към настоящите му потребности от нови служители, и качествата, които търси у служителите си. Може да започнете проучването, като посетите сайта на компанията, влизайки в страницата ” За нас”. Там ще може да прочетете историята, услугите и продуктите, които предлага.

Посетете и профилите в социалните мрежи – Facebook, Twitter и Instagram. Доста често, прочитайки коментарите, се добива обща представа за компанията, нейната политика, търсени кадри и нейните клиенти.

Посещавайки сайта на компанията и профилите в социалните мрежи, ще ти помогне да изградиш CV, с което да отговориш на изискванията и да се запознаеш с бъдещите колеги и работодатели.

Добавете препоръки от минал работодател, учител или наставник

Препоръката трябва да е от стар работодател, който може да гарантира за опита и уменията ти. А ако не сте работили до сега, препоръката може да е от учител или наставник.

В нея трябва да бъдат посочени умения, качества, областите на знания и положителни страни, който притежавате. Добре е ако се добавят и примери, подкрепящи гореописаните положителни качества.

Оформете с правилния шрифт

Той трябва да е лесно четим и не твърде ситен. Изберете размер между 10 и 12, по този начин няма да предизвикате умора в очите на четящия. Предпочитаният шрифт е Arial, Verdana, Calibri и Times New Roman. Оставете празни полета, които да използвате за открояване на информацията.

Спазвайки написаните препоръки от INFILMIT, се доближавате по-близо до поканата на индивидуално интервю, което да Ви осигури мечтаната работна позиция.

Източници: cv-jobs.free.bg

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.