Съвети за връщане на работа след почивка

Няколко полезни съвета от INFILMIT.

Всеки работещ се е сблъсквал с момента – връщане на работа след почивка. И тогава се налага бързо да се приспособим към работното ежедневие. Тези първи работни дни обикновено са доста стресиращи. Ето за това ние от INFILMIT сме ви подготвили някои съвети.

 1. Не отивайте веднага на работното място

  Организирайте връщането от почивка да бъде от един до два дни преди първия Ви работен ден. По този начин ще се настроите психически по-лесно за връщането на работа. Добър вариант е да се върнете на работа сряда или четвъртък – така работната седмица ще е по-кратка;

 2. Направете си график/план

  Денят преди връщане на работа след почивка, отделете време и направете списък със задачите, които трябва да свършите. Разпределете ги добре по часове и оптимизирайте времето си.

 3. Донесете си сувенир или снимка от любим момент

  Това задължително ще ви даде дозата добро настроение, което ще ви е необходимо за започване на първия работен ден. Не се колебайте и поставете сувенир или снимка на бюрото си.

 4. Почивайте си по време на работа

  Ако се впуснете в работния процес на пълни обороти, то със сигурност ще се изморите по-бързо. Това може да доведе до недобре свършена работа. Намирайте време за почивка, излизайте на чист въздух, за да може да се връщате заредени и със свежи идеи.

Често безпокойството от връщане на работното място след почивка в свързано с това, че може би сме изпуснали настъпили промени в работната среда. Но за това са колегите. Не се притеснявайте да помолите да разкажат и да Ви насочат в работния процес. Насрочете си среща с целия екип и припомнете целите и задачите си.

Насладете се на почивката си и следвайте нашите съвети за спокойно стартиране на работния процес.

Сподели:

Изберете език
Choose language

INFILMIT използва бисквитки”, за да Ви предостави оптимално потребителско изживяване.