fbpx

Съвети за връщане на работа след почивка

Всеки работещ се е сблъсквал с момента – връщане на работа след почивка. И тогава се налага бързо да се приспособим към работното ежедневие. Тези първи работни дни обикновено са доста стресиращи. Ето за това ние от INFILMIT сме ви подготвили някои съвети.

 1. Не отивайте веднага на работното място

  Организирайте връщането от почивка да бъде от един до два дни преди първия Ви работен ден. По този начин ще се настроите психически по-лесно за връщането на работа. Добър вариант е да се върнете на работа сряда или четвъртък – така работната седмица ще е по-кратка;

 2. Направете си график/план

  Денят преди връщане на работа след почивка, отделете време и направете списък със задачите, които трябва да свършите. Разпределете ги добре по часове и оптимизирайте времето си.

 3. Донесете си сувенир или снимка от любим момент

  Това задължително ще ви даде дозата добро настроение, което ще ви е необходимо за започване на първия работен ден. Не се колебайте и поставете сувенир или снимка на бюрото си.

 4. Почивайте си по време на работа

  Ако се впуснете в работния процес на пълни обороти, то със сигурност ще се изморите по-бързо. Това може да доведе до недобре свършена работа. Намирайте време за почивка, излизайте на чист въздух, за да може да се връщате заредени и със свежи идеи.

Често безпокойството от връщане на работното място след почивка в свързано с това, че може би сме изпуснали настъпили промени в работната среда. Но за това са колегите. Не се притеснявайте да помолите да разкажат и да Ви насочат в работния процес. Насрочете си среща с целия екип и припомнете целите и задачите си.

Насладете се на почивката си и следвайте нашите съвети за спокойно стартиране на работния процес.

Сподели:

Споделяне на facebook
Споделяне на twitter
Споделяне на email

Запишете се за още новини

Изберете език Choose language

Този сайт използва “бисквитки”, за да работи оптимално.